B-Team Corrosion Protection RO Ro   EN En   FR Fr   DE De   IT It   ES Es

Coroziune: O serie de riscuri implicate de Podul Memorial Leo Frigo. Vezi ce cheltuieli sunt necesare?

coroziune metal

                                                                              (sursa: jsonline.com) 

 

In seara de 24 septembrie 2013, numarul de urgenta 911 a fost apelat pentru informarea autoritatile in legatura cu cedarea unui pilon de rezistenta a podului, fapt ce a dus la scaderea nivelului la unul din segemente. Nu au fost victime, iar podul a fost imediat inchis.

 

Podul Leo Frigo inregistreaza un trafic de 40,000 de masini zilnic si reprezinta o legatura comerciala intre partea de nord-est a statului Wisconsin si Michigan.

 

Anul constructiei: 1980

 

Probleme cauzate de coroziune

 

Materiale de constructie utilizate, precum si factorii agresivi din mediul inconjurator, au dus la corodarea cadrului metalic din interiorul betonului. Din cadrul investigatiei a rezultat ca si stalpii de sustinere au fost afectati de coroziune.

 

Inainte de reparatiile la pod din noiembrie 2013, a fost realizat un proiect de constructie a doi piloni de sustinere. Scopul acestora era de a preveni scufundarea podului. Proiectul a costat 1,6 milioane de dolari.

 

Un aspect important. Desi ultima inspectia a fost realizata in octombrie 2012, planificarea acesteia nu a implicat si o analiza in ceea ce priveste riscul de aparitie al coroziunii. De aceea, recomandam inspectii periodice pentru prevenirea coroziunii si pentru reducerea costurilor de mentenanta. Puteti citi articolul legat de acest subiect, dand click aici.

 

Costurile implicate de coroziune

 

Podul a fost inchis pentru reparatii timp de trei luni jumatate, iar costurile au fost undeva la 18-20 miloane de dolari. Federatia pentru Administrarea Autostrazilor a aprobat un fond de urgenta pentru aceste reparatii.

 

Impactul inchiderii podului poate fi calculat in pierderea a 139,000 de dolari zilnic (aproximativ 14,5 milioane).

 

Daca sunteti in cautarea unei solutii pentru prevenirea coroziunii si pentru reducerea costurilor de mentenanta, va stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact

 

Ne puteti gasi si pe LinkedIn si Google +

 

Sursa: http://www.nace.org/Corrosion-Failure-Leo-Frigo-Memorial-Bridge-Failure.aspx