B-Team Corrosion Protection RO Ro   EN En   FR Fr   DE De   IT It   ES Es

Flint: Asa arata conductele de apa fara protectie anticoroziva. Ce parere ai?

conducta corodata

                                              (conducta afectata de coroziune - Photo: Rebecca Williams  Michigan Radio)

 

In articolele anterioare, am prezentat efectele crizei din orasul Flint si extinderea acestora catre intreg sectorul Flixborough. Toate aceste evenimente au fost declansate de lipsa unei conduite preventive, ducand la aparitia coroziunii. Presa americana critica lipsa actiunilor corespunzatoare a persoanelor responsabile cu distributia apei.

 

Fosfati

 

Fosfatii erau utilizati ca metoda de prevenire a coroziunii. Dar in momentul in care fluxul de apa a fost directionat catre orasul Flint, acesti fosfati nu au mai fost adaugati. Persoanele responsabile nu au inteles consecintele acestui lucru. Ulterior, reteaua de conducte a fost afectata de coroziune, punand in pericol vietile persoanelor din comunitatea locala.

 

O serie de raspunsuri

 

Cazul nu a scapat atentiei specialistilor in domeniul chimic. Michael Torrice a realizat un articol despre evenimentul din orasul Flint How Lead Ended Up In Flint`s Tap Water. Din urma analizelor, a reiesit o concentratie de plumb de 900 de ori mai mare decat limita admisa de Agentia pentru Protectia Mediului.

Pentru a intelege mai bine fenomenul, apa se transporta pe distante lungi prin intermediul retelei de conducte. Moleculele din apa reactioneaza cu structura conductelor. „Reteaua de distributie se comporta ca un reactor geochimic”, afima Haizhou Liu, specialist in ingineria mediului din cadrul Universitatii din California. „Sunt mile si mile de conducte – unele din fier, cupru si plumb – ce sunt supuse coroziunii”.

 

pH-ul apei si factori chimici

 

Prin scaderile permanente ale pH-ului, rezulta lipsa unor obiective in acest sens, ca parte integrata a unui plan de prevenire a coroziunii. De obicei, persoanele responsabile cu distributia apei gasesc un pH optim pentru prevenirea fenomenului de coroziune. De exemplu, in Boston pH-ul era constant 9.5 in anul 2015.

Un alt factor ce a contribuit la aparitia si extinderea coroziunii este reprezentata de concentratia clorurii. Specialistii in inginerea mediului se tem un nivel ridicat de clorura, deoarece studiile arata ca fenomenul de coroziune este favorizat de concentratii mai mari de 0.58.

 

Pentru mai multe informatii privind controlul coroziunii, va stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact. De asemenea, aveti aici si doua articole despre cum protejezi o retea de conducte cu o lungime de 90 de km si despre reconditionarea unui rezervor dintr-o statie de tratare a apei.

 

Impreuna vom identifica cea mai buna solutie tehnica pentru mai multa siguranta in distributia apei si reducerea semnificativa a costurilor de mentenanta!

 

Sursa: http://cen.acs.org/articles/94/i7/Lead-Ended-Flints-Tap-Water.html?hootPostID=8193d251b08fccd2f2d485b52e8dfb06