B-Team Corrosion Protection RO Ro   EN En   FR Fr   DE De   IT It   ES Es

Aplicatii polimeri ceramici

vopsea epoxidica protectie anticoroziva

 


Rezervoare și Conducte


Datorita proprietatilor fizice remarcabile, sistemele pe baza de polimeri ceramici ofera o protectie anticoroziva excelenta rezervoarelor si conductelor. Polimerii confera protectie impotriva influentelor atmosferice si stabilitate UV pe termen lung pentru constructiile metalice exterioare.

Pentru acoperirile interne, precum rezervoarele speciale sau vasele de proces, asigura rezistenta crescuta la temperaturi ridicate de operare si la presiune extrema, putand fi utilizate cu succes in industria energetica.

Pentru locatiile destinate depozitarii substantelor usor inflamabile, se recomanda produsele care au capacitatea de disipare electrostatica, pentru prevenirea reactiilor explozive periculoase care pot avea loc in prezenta oxigenului.

Prin integrarea de particule speciale de ceramica, sunt obtinute proprietati de izolare deosebite, prin formarea de lanturi conductive in stratul de acoperire.


Biocoroziune
 

Unul din factorii aparitiei biocoroziunii anaerobe la nivelul metalului este prezenta microorganismelor/ bacteriile reducatoare de sulfat (SRB). Microorganismele accelereaza coroziunea otelului in rezervoarele de otel, instalatii tehnice, care vin in contact cu apa si materialele organice.

Acoperirile pe baza de polimeri ceramici confera o rezistenta ridicata instalatiilor de biogaz si rezervoarelor de stocare pentru titei si hidrocarburi. Calitatea sistemelor de acoperire in acest caz se datoreaza cristalelor biocide (substanta care impiedica inmultirea microorganismelor) integrate chimic in matricea polimerului. Polimerii contin microparticule silanice high-tech, armat cu nano-particule, pe baza de rasini ultramoderne tip epoxi-novolac.


Biogaz si biomasa


Chiar si dupa un timp de functionare scurt, betonul si otelul pot suferi daune severe ca urmare a atacurilor chimice si a biomasei corozive. Mai mult de atat, utilizarea deseurilor din plante (turda, resturi menajere, grasimi) sau deseuri animale poate creste corozivitatea in instalatiile de biomasa si biogaz.

Sistemele de acoperire conventionale (pe baza de solventi) pentru instalatiile de biogaz nu confera o protectie anticoroziva adecvata, putand aparea o rezistenta la acid insuficienta, si astfel erodarea in timp a otelului.

Produsele pe baza de polimeri ceramici asigura ofera o protectie durabila pentru fermentatoare, tancuri de igienizare, componente ale instalatiilor de biogaz. Aceste sisteme pot fi aplicate direct pe otel, fara a fi necesara utilizarea anterioara a unui primer.

Caracteristicile produselor permit aplicarea acestora inclusiv in timpul sezonului rece, la temperaturi de pana la -10° C, proprietatile fizice ale produselor ramanand intacte, oferind o rezistenta excelenta la lichidele corozive si la gaze, la temperaturi extreme.


Industria alimentara


Produsele pe baza polimeri ceramici pot fi aplicate cu succes in industria alimentara, indeplinind criteriile de sanatate (standardele de calitate KTW), pentru instalatiile de prelucrare a produselor alimentare si a apei potabile.

Materialele sunt certificate pentru aplicare ca strat intern in rezervoarele de apa potabila si canalizare, chiar si la temperaturi de operare de 85 ° C.

Sistemele de acoperire pot fi aplicate in deplina siguranta in:

-          Vase filtru cu apa potabila (acoperire interna si externa)

-          Rezervoare de apa potabila (acoperire interna si externa)

-          Turnuri de apa (acoperire interna)

-          Filtre de piscina (acoperire interna)

-          Zone de procesare


Pentru produsele alimentare, sistemele de acoperire pe baza de polimeri ceramici sunt testate si aprobate in conformitate cu standardele de igiena fizico-chimice si microbiologice cerute, fara a afecta calitatea alimentelor.


Certificate pentru polimeri ceramici:
 

• Standardul German (KTW) - aprobare apa potabila

• DVGW-W270, dezvoltarea microorganismelor (biofilm)

• Standardul German (KSW) - piscine

• Standardul Institutului Norvegian de Sanatate Publica, Oslo, pentru instalatii de apa potabila


Constructii maritime


Acoperirile utilizate in mediile marine trebuie sa respecte cele mai inalte cerinte de siguranta si calitate. Expuse in mod constant la umiditate, mediu salin, radiatii UV, structurile metalice necesita o protectie anticoroziva sigura si de durata, pentru a face fata fenomenelor de degradare prin coroziune si abraziune.

In zonele delimitate de maree, continutul de oxigen din apa de mare este crescut datorita curentilor si a valurilor, procesul de coroziune fiind exterm de accelerat. Constructiile metalice necesita o rezistenta crescuta atat la impact (sarcini mecanice, abraziune), cat si la stresul chimic (concentratii ridicate de cloruri, oxizi de sulf, bioxid de carbon etc).

Produsele pe baza de polimeri ceramici indeplinesc cu succes aceste cerinte si furnizeaza o protectie sigura, pentru o perioada indelungata. Acestea pot fi aplicate in rezervoarele de apa dulce, rezervoarele de apa de balast, tancuri, cisterne, bazine, tuburi, filtre. 


Industria chimica


Sistemele de protectie pe baza de polimeri ceramici prezinta o rezistenta deosebita la substantele chimice agresive, in conditii de operare la temperaturi extreme. Materialele fara solventi, ultramoderne bicomponente, formate din particule microceramice, armate cu nano-particule, pe baza de rasini tip Novolac, sunt concepute special pentru a rezista in medii extrem de agresive.

Umpluturile pe baza de nano-particule, permite ancorarea stransa de particulele substratului, sporind rezistenta texturii interioare. Mai mult de atat, moleculele de amino acizi din polimer, adera puternic la orice metal, inducand o aderenta perfecta prin dizolvarea oxizilor reziduali.


Proprietati polimeri ceramici:
 

• Adeziune extrema > 30 N / mm ²

• Rezistenta chimica excelenta la acizi si alcalini

• Rezistenta chimica excelenta impotriva gazelor fierbinti

• Aplicare usoara si fara solvent, prin pulverizare

• Aplicare directa, fara utilizarea anterioara a unui grund

Pentru substantele chimice agresive, o bariera secundara pentru protectie este esentiala. Rezervoarele si bazinele cu substante periculoase, indiferent daca acestea sunt in aer liber sau intr-o cladire de stocare, au nevoie de protectie impotriva scurgerilor de substante chimice, otelul si betonul necesitand in acest caz substraturi suplimentare de protectie.


Aplicare beton


Suprafetele de beton necesita, ca si structurile de metal, un strat suplimentar aplicat care sa asigure functionarea fara probleme in timp. Conditiile meteorologice, poluarea, atacurile chimice, substantele agresive, induc in timp coroziunea in beton, distrugandu-l in moduri diferite. De asemenea microorganismele anaerobe (bacterii reducatoare de sulfat – SRB), pot provoca eroziuni concrete, prin patrunderea in porozitatile betonului.

Materialele pe baza de polimeri ceramici pot fi aplicate direct pe betonul curat si sablat, fara a necesita utilizarea anterioara a unui grund. Datorita vascozitatii scazute ale produselor, toate porozitatile sunt usor de completat si prezinta o aderenta crescuta.  


Sisteme pardoseli


Sistemele de pardoseli pe baza de polimeri ceramici au proprietati fizice remarcabile (prin integrarea de particule speciale in matricea polimerului), indeplinind cerintele necesare pentru spatiile industriale, precum industria farmaceutica sau cea alimentara.

Pardoselile epoxidice au o rezistenta foarte buna la stresul termic si chimic, precum si la sarcinile mecanice extreme.

Sistemele de acoperire pot fi aplicate pe toate substraturile: beton, sapa, ciment, otel, avand proprietati antiderapande. Datorita suprafetelor fara sudura, sistemele de pardoseli pe baza de polimeri sunt usor de curatat, indeplinind cele mai inalte cerinte de igiena.

 

        

Détails supplémentaires